PRIMOŠTEN

Primošten, nekada malo ribarsko mjesto, nastalo na otočiću koji je isprva bio mostićem povezan s kopnom, danas je pravi turistički dragulj. Okruženom s još sedam otočića i kristalno čistim morem, karakteristične mediteranske arhitekture, ugodne klime i srdačnih domaćina, Primoštenu je zaista teško odoljeti. Nastanak prepoznatljive vizura Primoštena veže se uz povijesna događanja kada se stanovništvo, bježeći pred Turcima, sklonilo na otočić Gola glava (Caput Cista), opasalo ga zidinama i sagradilo drveni mostić kojeg su u opasnostima podizali. Otuda i ime Primošten (premošten, premostiti). S prestankom opasnosti, mostić postaje smetnja u svakodnevnoj komunikaciji s kopnom te Primoštenci, postepeno nasipavajući more, stvaraju čvrstu vezu otočića s kopnom.

PRIMOŠTEN – LORETO

Kako do nas

map-kakaodonas-250

Smješten u blizini povijesnih gradova Šibenika, Splita i Trogira, nadomak Nacionalnom parku Krka i Nacionalnom parku Kornati. U Primošten je lako stići kopnenim i morskim putem, ali i zračnim jer se u neposrednoj blizini (35 km) nalazi zračna luka Split. Detaljnija karta Primoštena

Domaćini

domacini

Ono što Primoštencima nije dala priroda, učinili su vrijedni ljudi. Danas Primošten svojim gostima nudi najrazličitije sadržaje i omogućava da svatko provede odmor kakav priželjkuje. Primošten kao iznimnu hrvatsku turističku lokaciju potvrđuju mnogobrojne prestižne turističke nagrade u zemlji i inozemstvu.  

Grad Plaža

gradplaza-250

U Primoštenu, »gradu plaža«, svaki će gost pronaći plažu kakvu priželjkuje. Uredivši dio plaža u blizini samog grada i hotelskog kompleksa Zora na poluotoku Raduča, Primoštenci su svojim posjetiteljima omogućili uživanje u vrhunskom komoditetu tijekom cjelodnevnog boravaka. Za goste Primoštena koji traže plažu koja će biti samo njihova, primoštenska obala i otočići koji ga okružuju nude pregršt upravo takvih mjesta.